Huurrecht advocaat in Nijmegen nodig?
Bel vrijblijvend: 024 - 799 99 99
Home > Huurovereenkomst
pen huurovereenkomst

Huurovereenkomst in Nijmegen

Wat u ook huurt of verhuurt, het begint allemaal bij de huurovereenkomst. Het is pas officieel als deze getekend is. In het huurcontract worden allerlei zaken vastgelegd die de overeenkomst tussen huurder en verhuurder beschrijven. Er moeten duidelijke afspraken gemaakt worden. Bijvoorbeeld over:

  • Huurprijs en servicekosten
  • Huurperiode
  • De staat van het gehuurde bij begin huur
  • De staat van het gehuurde bij einde huur

Geldige huurovereenkomst

De afspraken in het huurcontract moeten natuurlijk geldig zijn. In de wet zijn algemene bepalingen opgenomen die gelden voor de huurovereenkomst. Zowel de huurder als verhuurder hebben rechten en plichten. De regels gaan bijvoorbeeld over het gebruik van een (woon)ruimte. Zo mag niet ondergehuurd worden zonder toestemming. Ook mag leefruimte niet als verkoopruimte gebruikt worden. Daarnaast zijn er verscheidene regels voor het opleveren van een ruimte bij het begin en einde van de huur. Het is belangrijk om u te verdiepen in de regels van het huurrecht. Zo weet u wat u tekent, of wat voor contract u moet opstellen.

Juridische hulp in Nijmegen

Heeft u vragen over het huurcontract voor uw woonruimte in Nijmegen? Of wilt u als verhuurder juist een waterdichte huurovereenkomst opstellen? Onze ervaren advocaten helpen u met dit belangrijke document. Veel problemen ontstaan dankzij het huurcontract. Laat u inlichten door een deskundige adviseur.